keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Viikonloppu Turussa

Viime viikonloppu Turussa lähenteli täydellisyyttä! Kaikki siellä on vielä puolen vuoden Helsingissä asumisen jälkeenkin niin tuttua, että on kuin kotiin tulisi jo kun istun Hki-Tku IC-junaan Helsingissä.

Perjantai-ilta päättyi nautinnollisesti Viinille-viinibaarissa, jossa E:n kanssa tilasimme yhteisen herkullisen juustolautasen ja joimme muutaman lasillisen viiniä hengästyttävän laajalta viinilistalta. Itse valitsin jälleen lasillisen suurta suosikkiani gewürtztramineria ja sitten jotain punaviiniä, jota en enää muista, mutta joka myös oli hyvää.


Lauantai valkeni sateisena, mutta se ei menoa haitannut. Vähätorilla, vanhan pääkirjaston edessä, oli Ranska-tori, joka kiertää tällä hetkellä Pohjoismaiden kaupunkeja. Tarjolla oli uskomaton valikoima erilaisia välimerellisiä tuotteita maustetuista oliiveista markkinapaikalla paistettuihin patonkeihin. Ostoskassiini pääsi palanen kirsikkanougat'ta sekä yksi pain au chocolat eli ranskalainen suklaalla täytetyn croissantin tapainen leivonnainen.Turun kauppatorilla vierailimme Deli Verden houkuttelevalla kojulla. Heidän herkulliset kasviksensa tulevat Lindrothin puutarhasta Maariasta (Turun kupeessa). Arvostan kovasti heidän panostustaan tuotteiden kauniiseen ja houkuttelevaan esillepanoon. Kojulla on suorastaan ilo asioida!


Hansakorttelin Kultatalon remontti on valmistunut ja kävimme E:n kanssa tutustumassa uusiin tiloihin. Sieltä on paikkansa löytänyt mm. Promod ja Sand Store. Iloitsimme myös Turku Design Now -liikkeestä, joka myy turkulaisten suunnittelijoiden, esimerkiksi Klo designin, tuotteita.Lauantain ostoskierros, jonka hedelmistä raportoinkin jo edellisessä postauksessa, päättyi tietysti Cafe Artiin. Vaikka tee ei olekaan siellä samanlaista taidetta eikä sitä valmisteta samalla huolellisuudella kuin erilaisia kahvijuomia (Cafe Artin baristat ovat voittaneet ties kuinka monta baristakilpailua), on silti teekin siellä nautinto. Ja mainittava on myös herkulliset tarjoilut! Söin lohiruisleivän ja jälkkäriksi juustomustikkapiirakkaa. Nam-nam-nam! 


Kiinnitin huomiota siihen, että osa kahvilan tauluista oli vaihtunut. Ihastuin erityisesti tähän Jarkko Peltosen vuonna 2008 maalaamaan eleganttiin maalaukseen.


Lauantai-iltana heitin talviturkin Ispoisten rannalla Uittamolla. Saunotimme ystävän kolmekymppiseksi ja juhlakansan esimerkin voimalla sankarikin uskaltautui lopulta veteen.


Sunnuntaina näin vielä muutamia vauveleita ja heidän hurmaavia äitejään ennen palaamista kotiin Helsinkiin. Kiitos jälleen E:lle vieraanvaraisuudesta, T:lle hauskoista kolmekymppisistä ja M:lle sunnuntain teehetkestä! Turku on ihan mahtis paikka! Heinäkuussa uudestaan. :)

2 kommenttia:

  1. Varsin mukavalta vaikutti sun Turku-viikonloppu :) Hyvin Turkumainen sääkin siellä oli (Paitsi viimeaikoina siellä on ollut aina kyllä aika täydellinen sää kun siellä ole olen ollut).

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi, oli hauskaa! Tervetuloa toistekin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!