sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Luonnon ihmeitä

Työhuoneeni ikkunan alla tapahtuu ihmeellisiä asioita, nyt jo viidentenä vuonna peräkkäin. Olen viimeisen kuukauden ajan saanut seurata lokkipariskunnan pesintää, munien hautomista ja nyt pienten poikasten kasvamista.

Poikaset pesän edustalla

Lokin (ja ilmeisesti kaikkien muidenkin lintujen) poikaset kasvavat uskomatonta vauhtia ja sitä on hauska seurata. Ensimmäisen viikon ajan tipuset tuskin pysyivät jaloillaan ja nyt turvallinen reviiri on jo koko katon kokoinen. Nämä kuvat on otettu viikko sitten ja sen jälkeen pikku palleroista on kasvanut jo aika isoja palleroita. Saattaa olla, että huomenna töihin mennessä ne ovat jo lentäneet omille teilleen. Haikeaa!


Näitä ihmeitähän tapahtuu muuallakin: Munkkiniemen joutsenpariskunta, jota olen täälläkin kuvissa esitellyt, on myös saanut poikasia. Neljä kappaletta! (Neljättä ei näy kuvissa, sillä viereisessä pusikossa, jossa myös toinen aikuinen joutsen möyri, oli jotain todella mielenkiintoista.)


Aikaisemmin kesäkuussa olin jo vähän huolissani, kun näin vain toista joutsenta kävelyretkilläni. Nyt selvisi, missä emo oli piilotellut - hautomassa.


Ihmeellistä kesän jatkoa!

1 kommentti:

  1. Tämä rupesi soimaan päässäni:
    http://www.youtube.com/watch?v=mC71nLPXZ_8

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!