perjantai 29. kesäkuuta 2012

Dr. Zaius

Vietin kesäkuun alussa hauskan iltapäivän Särkänsaaressa Särkänlinna-ravintolassa, jossa järjestettiin työhöni liittyvän seminaari. Tämä oli toinen vierailuni Särkänsaaressa ja ympäristö on kyllä edelleen todella viehättävä. Saarelle kulkee lautta Cafe Ursulan vierestä Kaivopuistosta. Saarella sijaitsee linnoitus, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1700-luvulla. Särkänlinnan ravintolan juuret ulottuvat vuoteen 1924.

Kuja laiturin ja linnoituksen välillä

Maisema linnoituksen ikkunasta etelään

Maisema ravintolan ikkunasta pohjoiseen

Vietimme mielenkiintoisen iltapäivän Dr. Zaiuksen Tekotaiteellisen Klubin hoivissa. Tuotantoyhtiö Dr. Zaius on kuvataiteilija Eliisa Tuiskun taidekoulutuspalveluja tarjoava yhtiö ja tekotaiteellinen klubi yksi koulutuspaketeista. Ryhmämme oli ammattinsa puolesta hyvin kaukana taiteellisista ja luovista ihmisistä, mutta ideana olikin herätellä sitä jokaisessa asuvaa kokeilijaa. Eliisa itse on niin välitön ja mukaansa tempaava ihminen, että irrottelu oli pelkästään hauskaa.

Linnoituksen sisäpihalta

Pääsimme kokeilemaan erilaisia kuvataiteen tekniikoita ja miettimään taiteen tarkoitusta. Mieleeni jäi erityisesti seuraava lainaus:

Tärkeää ei ole se mitä teet
vaan se mitä tekeminen tekee sinulle.
- John Irwing -

Lopuksi saimme Dr. Zaius - License to thrill -kunniakirjat, joissa todistetaan, että "Tekotaiteilija XX on merkillepantavalla antaumuksella sekä soveliasta teennäisyyttä noudattaen suorittanut vaativan "FARTS" (Fine Arts) kurssisisällön Dr. Zaiuksen Tekotaiteellisella klubilla". Diplomi antaa myös täydet valtuudet antaa umpimähkäisiä asiantuntijalausuntoja ja päteä häpeilemättä vaativissa taidetta koskevissa keskusteluissa. Tätä olen toteuttanut elämässäni jo ihan ilman diplomia, mutta nytpä on jotain johon vedota, jos joku joskus kiistää mielipiteeni. :)


Toivottavasti ehdin vielä tänä kesänä käydä jälleen Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla. Se on joka kerta ihana elämys. Käykääpä muuten katsomassa Eliisan taidetta. Pidän erityisesti hänen värien käytöstään.

Suomenlinna Särkänsaaresta katsottuna

2 kommenttia:

 1. Löysin blogiisi hakusanalla Gdansk matkakertomus.
  Kiitos siitä:)

  Ja tähän saaristolapsikaihooni tuo uusin postauksesi olikin kuin sattumaa.

  Venla

  VastaaPoista
 2. Kiitos Venla kommentistasi ja tervetuloa uudelleenkin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!