perjantai 23. joulukuuta 2011

Perjantai 23. joulukuuta - Herkkuja

Tässä Antti Tuisku tulkitsee laulun Oi jouluyö.

Meillä on ystäväni M:n kanssa tapana käydä joka joulu joululounaalla, sillä pidämme molemmat jouluruuista. Kriteereinämme paikan valinnassa on menun perinteisyys. Lisäpisteitä saa imelletystä perunalaatikosta ja porkkanalaatikosta. Olemme käyneet mm. Sipulissa ja Finlandia-talossa. Tänä vuonna kävimme toista kertaa Kellarikrouvissa, joka on miljööltään aivan ihastuttava paikka. Ravintola oli täynnä ihmisiä, joten en pystynyt nappaamaan kuin tämän yhden kuvan, kun yksi pöytä oli hetken vapaa.
 

 Kellarikrouvin joululounaalla oli alkuruokana savumuikkuja, kylmäsavulohta, maustettuja silakoita, siianmätiä punasipulin ja smetanan kanssa, roseepippurigraavattua siikaa, graavilohta, rapuskagenia (joka oli aivan erinomaista), nauris-savuporoterriiniä ja rosollia, vain MUUTAMA mainitakseni.

Lämpimänä ruokana oli perinteiset laatikot ja kinkut. Jälkiruokana oli täyteläistä suklaakakkua kirsikkahillokkeella ja luumu-juustokakkua kanelikermalla, jälleen vain MUUTAMA mainitakseni.

Olen ylpeä itsestäni, sillä onnistuin tällä kertaa kuin ihmeen kaupalla välttämään ähkyn. Seuralaiseni ei ollut niin onnekas. Emme vain voi vastustaa laatikoita. :) Kellarikrouvissa on ehdottomasti yksi Helsingin parhaimpia joululounaita.


Valohetken häilyvän
lyhtyyni mä sytytän,
kauniimpana silloin näen
joulun, hangen,
metsänväen.

Jos vielä et ole sytyttänyt kynttilöitä, tänään on korkea aika!

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!