lauantai 7. toukokuuta 2011

Kenkiä ja kahvittelua

Turussa oli tänään kaunis päivä, ja kävin ostosten teon lomassa kahvilla ihanassa kahvilassa Aurajoen rannalla, Cafe Artissa. Tämä kahvila on erityisesti kahvinjuojaystävieni suosiossa, sillä Cafe Artin baristat ovat voittaneet viitenä viime vuotena vuoden barista -palkinnon. Siitä huolimatta :) heiltä saa myös todella hyvää haudutettua teetä. Tällä kertaa valitsin maustettua mustaa teetä nimeltä Aurajoen rannalla. Lisäksi söin fetaleivän ja maustekakkupalasen. Vietin mukavan hetken auringonpaisteessa.

Kerronpa teille samalla toisestakin mukavasta kauniista kahvilasta Turussa, Cafe Elvinasta, joka sijaitsee Yliopistonkadulla torin välittömässä läheisyydessä. Kahvila on sisustettu valkoisella romanttiseen tyyliin ja heillä on ihanan upottava sohva sekä laaja valikoima erilaisia kakkuja ja muita leivonnaisia (sekä tietenkin haudutettua teetä!). Aivan kulman takana sijaitsee Elvinan sisustuskauppa, jossa myydään mm. Lexingtonin vaatteita ja kauniita kotitavaroita. Syksyllä söin Elvinassa britatorttua (kuva alla), joka oli tosi namia.

Muistatteko kun kerroin, että sain syntymäpäivälahjaksi maaliskuussa vapaavalintaiset kengät? Ja ettei niitä löytynyt ensimmäisellä etsintäkerralla? Kävin äitini kanssa maanantaina jälleen etsimässä niitä unelmakenkiä, joita ei tälläkään kertaa löytynyt. Kävimme muun muassa Minna Parikalla ja olin jo lähes päättänyt, että otan ne punaiset sydänkengät. Ikävä kyllä minun kokoani ei enää ollut jäljellä. Niitä oli tulossa lisää vasta elokuussa, joten tällä kertaa ei tullut kauppoja. Hauska sattumus tällä etsintäkerralla oli kuitenkin se, että tapasin lyhyesti itse Minna Parikan liikkeessään!

Unelmakenkien sijaan Sokokselta löytyi ruskeat työkengät, jollaisia olen etsinyt jo kauan.


Mutta siis: unelmakenkien etsintä jatkui.
Tänään kiertelin asioilla kaupungilla ja päätin poiketa Turun Kenkäfriikkiin, jossa uskomatonta kyllä, oli juuri ne etsimäni Minna Parikat ja vielä oikeassa koossa! Tein kuitenkin lopulta sen päätöksen, että eivät ne nyt sittenkään olleet minua varten. Päätöstä helpotti huomattavasti se, että samaisessa kaupassa ihastuin toisiin kenkiin, jotka täyttivät kaikki kriteerit etsimilleni unelmakengille: kauniit, ilmentävät luonnettani, epäkäytännölliset, hyvät jalkaan ja sellaiset, joita en itse raaskisi ostaa.
Olen ihan varma, että nämä ovat aina joko liian kuumat tai liian kylmät + näitä ei todellakaan vain sujauteta jalkaan - mutta on ne vaan niin IHANAT!

9 kommenttia:

 1. Nuo kengät ovat kuin elokuvasta. Ei voi kuin hymyillä tuollaisesta ostoksesta. Täydellisen sopivat sinulle Petrushka. L

  VastaaPoista
 2. Olitpa löytänyt aivan sikamakeet kengät! :)
  T: Laura

  VastaaPoista
 3. hienot kengät!! Upeat!! itse olen noita samoja Parikoita katsastellut jo jonkin aikaa, mutta en ole vielä uskaltanut edes kauppaan asti kokeilemaan. CafeArt ikävä helpotti hieman, kun löysin eilen Kahvila Sävyn Helsingistä, siellä on samat Turun Kahvipaahtimon kahvit, mutta miljöö ei ollut sama, tietenkään. Pieni pala Turkua kuitenkin :)

  VastaaPoista
 4. Tykkään - niin Café Artista, Elvinasta kuin noista sun uusista kengistä. Ihana luonnehdinta unelmakengistä!

  VastaaPoista
 5. Muistatko vielä ajan jolloin piti ehdottomasti olla maiharit ;) kauniit kengät! Pitäisi sopia joku päivä että voisin tulla sun kanssa istuu Aurajoen rannalle :)

  VastaaPoista
 6. Tosi mageet nuo tummat kengät!
  Tiia

  VastaaPoista
 7. Niin, muistan vielä ajan jolloin Petra käytti vain maihareita. Juhliin piti suorastaan pakottaa laittamaan jotkut vähän sirommat "kidutuskengät". Mutta ei se omena kauas puusta pudonnut.

  VastaaPoista
 8. Tuo viimeisin oli ihan selvästi mun äidin kommentti! Jee, viimeinkin sait kommentoitua! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!