sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Designia ja sisustusongelmia

Kulttuuripääkaupunkius on lämpimien ilmojen myötä alkanut näkymään Turun kaupunkikuvassa todenteolla. Tänä viikonloppuna oli jokirannassa jonkinlaiset veneenmaalausfestarit (parkouria, graffitteja, bändejä yms.) ja torilla oli markkinat. Vaikutti siltä, että puoli Turkua oli liikkeellä.

Viime viikonloppuna oli puolestaan Kymenlaakso vierailulla Turussa ja kävelykadulla designmyyjäiset. Kymenlaakson markkinoilta ostin maistiaisiksi jemmoja, jotka olivat minulle ihan uusi tuttavuus. Ne ovat sellaisia pieniä pyöreitä rieskoja, joiden sisään on kätketty pinaattia, lohta tai kinkkua. Maistoin kaikkia kolmea ja hyvää oli. Desingmyyjäisistä puolestaan mukaan tarttui veikeät vihreät palapelikorvakorut. Kovasti ihastelin myös noita barbien kengistä tehtyjä korvakoruja. Saattaa olla, että kokeilen tehdä sellaiset vielä itse... 

 
Lupasin aikaisemmassa kirjoituksessa kertoa teille tarkemmin mitä kaikkea puuhailin mökillä pääsiäisenä. Aika kului sopivasti remontti- ja kunnostuspuuhissa. Vanha pikkupöytä sai uuden maalipinnan, kun vanhat kerrokset oli ensin hiottu pois (tai ainakin edes tasaisemmaksi).
Auringon paistaessa vielä siinä vaiheessa jäisen järven rannalla maalailin myös lautoja hyllyiksi saunatupaan. Hyllyt saivat kannattimikseen tällaiset Amanda B:n koristeelliset kulmat, jotka ostin viime kesänä Savonlinnasta oopperajuhlilla ollessani.

Itse muu saunatupa tuli maalattua viime syksynä, seinät maalarinvalkoisella ja lattia koivunvihreällä (värikartassa sen nimi taisi olla papukaijanvihreä). Tässä kuvassa on listat vielä laittamatta ja maalikin taitaa olla osittain vielä märkää.


Olen tosi tyytyväinen tuohon vihreään. Se on ihanan kesäinen väri mökille. Nyt keväällä olen vain kohdannut sen kanssa odottamattomia sisustusongelmia. Olen nimittäin etsinyt sängynpeittoa ja verhoja, jotka sopisivat sävyltään yhteen tuon vihreän kanssa enkä olisi uskonut sen olevan näin hankalaa. Ostin Elloksen postimyynnistä käännettävän vihreän päiväpeiton, jonka molemmat puolet mökillä suorastaan riitelivät kirkuen tuon lattian kanssa. Oheisesta kuvasta ei saa ihan kunnollista kuvaa niiden värierosta, mutta ehkä hiukan saatte käsitystä. Kyllähän sellaisen kanssa elää voi, mutta ei se hyvältä näyttänyt. Kaiken lisäksi vielä totesin, etten juurikaan pitänyt päiväpeiton sävystä. Olisi tietysti ollut paljon parempi todeta se jo siinä vaiheessa, kun peiton palautusoiketta oli vielä jäljellä. No, aina ei voi voittaa. Päätin, että jos löydän edullisen toisen vaihtoehdon, hankin sen tilalle.

Menin muutama viikko sitten kiertelemään kauppoja ja etsimään sopivan väristä ja hintaista päiväpeittoa ja päädyin ostamaan Sokokselta tällaisen valkoisen päiväpeiton. Siis VALKOISEN. Ja mökille, jossa mikään kangas ei pysy kovin kauaa puhtaana ilman erityistä varjelua. Itse päiväpeitto oli tosi nätti, mutta päädyin sittemmin palauttamaan sen takaisin kauppaan. (Huh, onneksi on 14 päivän palautusoikeus!)

Ja nyt on löytynyt sopiva vaaleanvirheä päiväpeitto (jälleen Ellokselta), jota sovittelin värikartan malliin lattian väristä. Uskon, että se sopii huoneeseen hyvin. Verhotkin on nyt tullut löydettyä ja ompelutettua. Niissä on valkoisella pohjalla mansikkaköynnöksiä, eli hiukan punaista ja vihreää. Niitäkin sovitelin värikartan kanssa ja pidän kaikki peukut ja varpaat pystyssä, että se värikartan malli pitää yhtä sen lattiassa olevan värin kanssa... Pistän kuvia sitten kun kaikki on kesällä valmista. Tässä vähän maistiaisia muutamasta yksityiskohdasta.

Muumimukeja, keksirasia ja Iittalan lasilautasia + söpö kannu Skotlanninreissulta


Amanda B:n kauniit kyltit

Ai niin, ja tällainen käsityö valmistui ja lähti Brysseliin kaverille osana facebookin lahjoita käsityö -kampanjaa. Sisävuoren tein sinisestä ruudullisesta kankaasta ja ulkokuori on ihan villalangasta. Perhonen on myös itse tehty, mutta tuo ruusuke on ostettu ortodoksisen kirkon myyjäisistä, kun oma käsityöinnostus uhkasi mennä tältä erää ohi ja työ jäädä kesken.

Mukavia alkukesän päiviä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oi ompas ihanan näköistä tuolla teidän mökin saunatuvassa. Tuleeko paljon käytyä mökillä? On niin ihanaa kun on jo niin kesäistä, vaikkakin kokoajan tuulee.

    VastaaPoista
  2. Kauniilta näyttää. Olisipa mökistä vielä enemmän kuvia:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!