lauantai 12. maaliskuuta 2011

Onks tää sitä kulttuuria?

Lauantaina herättyäni kännykässä odotti mukava tekstiviesti Maijalta: lähdetkö kahville tänään? Poikkesimme siis keskipäivän aikoihin Cafe 2011:een, joka on avattu täksi vuodeksi jokirantaan edistämään kulttuuripääkaupunkivuoden markkinointia. Olen pitkään jo halunnut käydä täällä, muttei ole ollut tilaisuutta, vaikka kahvila on hyvin auki: joka päivä klo 10-20. Valikoimakin oli yllättävän laaja. Itse otin kupin teetä ja lakkasacherkakkupalasen ja Maija cappucinon ja porkkanakakkua. Oli oikein hyvää! Vaikka tila itsessään on hankalan hallimainen, siitä on saatu kodikas ja toimiva tähänkin tarkoitukseen. Tunnelma oli vapautunut ja hauskalla tavalla kultturelli. Minusta kulttuurikaupungin julkinen ilme on erittäin onnistunut ja kulttuurin markkinoiminen koko kansan kulttuurina on hyvä idea.


Earth, wind and Turku
 Seinillä oli kaksi Johanna Oraan vaikuttavaa taulua, joihin on käytetty öljyvärejä ja kultalehteä.
Let it burn, Turku!

Kahvilan yhteydessä on paitsi Lippupisteen myyntipiste ja kulttuuripääkaupungin infopiste myös design shop, jossa myydään virallisia Turku 2011 -tuotteita ja sekä erilaisia muotoilualan taiteilijoiden tuotteita. Varsinkin nuo eläinaiheiset lastenpaidat olivat hirmusöpöjä.


Kulttuuripääkaupunkivuoden aikana kaupungissa on satoja ellei tuhansia tapahtumia. Niihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa www.turku2011.fi
Hauska ohjelmakirja löytyy osoitteesta www.turku2011/ohjelmakirja
Perinteiset keskiaikamarkkinat ovat tänä vuonna 30.6.-3.7.

Tervetuloa tutustumaan kultturelliin Turkuun!
Ulkona paistoi aurinko.

2 kommenttia:

  1. Nyt harmittaa. Muutin pois Turusta pari vuotta sitten ja olisi ollut hienoa olla siellä kulttuuripääkaupunkivuoden aikana. Ihanalta näyttää toi kahvila :) Onneksi tätä vuotta on vielä jäljellä, että ehdin piipahtaa vanhassa kotikaupungissani, joka jätti kyllä pysyvän jäljen sydämeen.

    VastaaPoista
  2. Hei Riikka ja tervetuloa vierailulle Turkuun! Kulttuurivuodesta pääsee nauttimaan hyvin vierailullakin, kun ajoittaa sen hyvään ajankohtaan. Käy tutustumassa ohjelmaan kulttuuripääkaupungin sivuilla ja ei kun viikonloppua varaamaan! :) Suosittelen vierailua ainakin Logomossa ja tuolla kahvilassa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!