keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Mitä tekisinkään ilman...

...kirjoja. Olen intohimoinen lukija, mutta aika hidas sellainen, joten en ikinä ehdi lukea kaikkia kirjoja, joita haluaisin. Kirjahyllyssäni säilytän tilanpuutteen takia ainoastaan niitä kirjoja, joita voisin kuvitella lukevani uudestaankin. Niinkin on käynyt, että olen ensin lainannut kirjan kirjastosta, vaikuttunut ja sitten ostanut sen omaksi kirjakaupasta. Hyvä kirja on suuri nautinto!
Antakaa minulle vuode ja kirja, ja olen onnellinen. (Logan Pearsall Smith)
Minulla ei ole koskan ollut sellaista murhetta, jota tunnin kestävä lukutuokio ei olisi pystynyt karkottamaan. (Montesquieu)
Hyviä ystäviä, hyviä kirjoja ja unelias omatunto; siinäpä vasta ihanteellista elämää! (Mark Twain)
Kuten edellisessä blogikirjoituksessa kerroin, minulla on tällä hetkellä kesken monta kirjaa, jotka kaikki ovat kovasti mielenkiintoisia.
 • Alexander Stubb: Hymyile, olet EU:ssa!
 • Riikka Pulkkinen: Totta
 • Sirpa Kähkönen: Vihan ja rakkauden liekit, kohtalona 1930-luvun Suomi
 • Väinö Linna: Tuntematon sotilas
 • Irving Stone: Vincent van Gogh - Hän rakasti elämää
 • Arto Pietikäinen: Joustava mieli
 Tämän vuoden puolella olen ehtinyt lukea loppuun vasta yhden kirjan:
 • Merete Mazzarella: Marraskuu
Säilytän lukemista odottavia kirjoja yöpöytäni alaosassa, joka kieltämättä alkaa olemaan (turkulaisittain) aikas täynnä. Kirjoja on jo kahdessa rivissä ja pian on raja vastassa.
Tuo yöpöytä on muuten isäni tekemä. Pyysin häntä lukioaikoina tekemään minulle simppelin yöpöydän, laittamaan muutaman laudan parilla naulalla kiinni. Tämä oli tulos. Ja hän kysyi (kai tosissaan), että kelpaisiko tämä. Kelpaapa hyvinkin ja enemmän. Mistäköhän olen perinyt käsillä tekemisen taidon? :D

Lukemista odottavien kirjojen jonossa on tällä hetkellä:
 • Niina Repo: Kaksi
 • Marcia Muller: Teurastajan koukussa
 • Helena Petäistö: Tee teematka!
 • Lois P. Frankel: Kiltti tyttö ei pääse pomoksi - 101 tapaa hävitä miehelle
 • Mary Higgins Clark: Unissakävelijä
 • Justine Levy: Tapaaminen Sorbonnen aukiolla
 • Christopher Ciccone: Life with my sister Madonna
 • Gustave Flaubert: Rouva Bovary
 • Rebecca Stott: Korallivaras
 • Hannu Väisänen: Toiset kengät
 • Petri Tamminen: Miehen ikävä / Elämiä
 • Sempé & Goscinny: Le Petit Nicolas a des ennuis
 • Mirja Sinkkonen: Naisen itsetunto
 • Kazuo Ishiguro: Silmissä siintävät vuoret
 • Veijo Meri: Sanojen synty
 • Tony Dunderfelt: Seitsemän avainta hyviin henkilökemioihin
 • Mireille Guiliano: Ranskattaret eivät liho
 • Marie Desplechin: Ilman minua
 • Steinbeck: Vihan hedelmät
 • Risto Isomäki: Litium 6
 • Radioliikkeiden liitto 1936-1986, ajankuvia
 • Hilja Valtonen: Nuoren opettajattaren varaventtiili (äänikirja)
 • Tony Dunderfelt: Voimavarana itsetuntemus
 • Arture Pérez-Reverte: Yhdeksäs portti
 • Anja Snellman: Äiti ja koira
Oletteko lukeneet jotakin näistä?

Kirja-alennusmyynnit muuten alkoivat juuri. Mitä luulette, pitäisiköhän minun käydä pyörähtämässä, jos vaikka löytyisi jotain lisäluettavaa? :) Luulen kyllä, että noissa lukemattomissa on tarpeeksi puuhaa tälle vuodelle (ja ehkä ensi vuodellekin).

Jottei mene ihan kirjoista kirjoittamiseksi, niin tässä vielä loppuun hauska aforismi ihan eri aiheesta:
Televisio on avannut meille monia ovia - varsinkin jääkaappien. (Tuntematon)

11 kommenttia:

 1. Ai niin, pieni selitys miksi niitä lukemattomia kirjoja on nyt paljon hyllyssäni: olen syksyn aikana käyttänyt ahkerasti kierrätyspalvelua www.netcycler.fi jossa on ollut kätevä vaihtaa tarpeettomia kirjoja uusiin. Olen tehnyt siellä kolmisenkymmentä tavaranvaihtoa.

  VastaaPoista
 2. Aijaijai...ihana postaus! Mulla on sama "vika" kuin näköjään sullakin, että useita kirjoja on samanaikaisesti luettavana. Se on vaan niin ihanaa, kun saa valita fiiliksen ja vireystilan mukaan joko vähän sen haastavamman kirjan tai sitten sellaisen hieman kevyemmän.

  Hyviä kirjoja on sinulla odottamassa lukemista. Olen lukenut niistä nämä: Kiltti tyttö ei pääse pomoksi (ihan kiva, en oikein muista siitä enää mitään), Väisäsen toiset kengät (taattua Väisästä) ja muistaakseni myös Ishiguron silmissä siintävät vuoret (helpottaisi, jos näkisi kirjan kannen, niin muistaisin, että olenko lukenut vai en). Olen saattanut lukea myös tuon Tammisen kirjan, mutta kirjan nimi ei herätä kummempia tunteita (pidän Tammisesta ja siksi on todennäköistä, että olen lukenut sen). Sain eilen luettua Mireille Guilianon kolmannen kirjan nimeltään Nainen ja työelämän taito. Kivan kevyesti kirjoitettu, kertoi kaikenlaisia pikkuviisauksia siitä, miten nainen voi pärjätä työelämässä sisältäen etikettitietoutta, muutama sananen tyylistä, johtajuudesta, ruuasta jne. Ihan mukava kirja siis ja Guiliano vaikutti mielenkiintoiselta naiselta. Nyt ajattelin mennä peiton alle lukemaan Marja Peuran Vedenaliset -kirjaa, jossa on tosi unenomainen tunnelma. Ihania lukuhetkiä!

  VastaaPoista
 3. Laitan vielä linkin erään kirjabloggaajan sivuille, jos et ole jo löytänyt häntä. Leena Lumi arvioi noin 140 kirjaa vuodessa blogissaan ja kirjat on usein jotain muuta kuin ihan sitä mainstreamiä.

  http://leenalumi.blogspot.com/

  VastaaPoista
 4. Ompas ihana yöpöytä! ja todellakin ei ole omena kauas puusta pudonnut. On ihanaa kun on huonekaluja joilla on oma ihana tarina. Mua harmittaa kun yhdessä muutossa annoin pois ikivanha koiran syömän nojatuolin, missä oli maailman ihanin istua. Se oli Ellin tuoli (vanha kultainen noutajamme). Nyt kun mietin se olisi pitänyt verhoilla, koska oli hyvä laatuinen ja sillä ellin tuolilla olisi ollut oma tarinansa. Mutta kun olin niin tyhmä että annoin sen pois, koska ajattelin ettei opiskelija budjetilla ole varaa verhoilla sitä. Mutta itse tehdyt huonekalut on kyllä ihan omaa luokkaansa.

  VastaaPoista
 5. Niin joo ja kommentti vielä kirjoihin ja lukemiseen. Mä olen aina ollut tosi hidas lukemaan ja siksi vain hyvin harva kirja on " vietellyt" mukaansa. Kun luin stieg larssonin milenium sarjan jäin koukkuun ja olen yrittänyt etsiä yhtä hyvää luettavaa..... Mutta kun olen Niiin hidas lukia on mun lukuharrastus lähinnä kesälomaharrastus.. Silloin pakkaan lastin kirjoja paattiin ja talven aikana valkkailen mitä haluaisin lukea :)

  VastaaPoista
 6. Lukeminen on kyllä ihana harrastus ja hyvän kirjan ääressä saa aikaa kulumaan. Junamatkoilla tuli luettua paljonkin, nyt huomaan, etten muuton jälkeen ole lukenut juuri mitään. Onneksi sain joululahjaksi hyviä kirjoja, joista nyt puolet on luettu. Luen lähinnä dekkareita (käytän sanaa ehkä virheellisesti osoittamaan ylipäänsä jännäreitä). Monet (amerikkalaiset ja varmaan muunkin maalaiset) dekkarit tosin ovat liian raakoja (murhat kuvataan yksityiskohtaisesti), mutta yleensä dekkarit imaisevat mukaan ja tulee se "vielä yksi luku" -fiilis ja sitten huomaa, että onkin jo pitkälle yli nukkumaanmeno aika :) Tosin luen kirjoja ja katson leffoja vähän ehkä pintapuolisesti, koska jonkin ajan jälkeen en välttämättä muista kirjasta/leffasta juuri mitään.

  Miksiköhän tenttikirjoilla EI KOSKAAN ole samaa vaikutusta. Vaikka olisivatkin mielenkiintoisia, ei niihin ikinä jää koukkuun. Ja aina voi lopettaa kesken luvun ja yleensä aina myös nukahtaa :D

  VastaaPoista
 7. Ai niin ja blogisuositus: Matka blogi Pikavuoro Bangkokiin.
  http://www.rantapallo.fi/pikavuoro/

  Blogissa seurataan 15 hengen matkaa bussilla Salosta Bangkokiin. Matkaa on 14 000 km ja kestää 7 viikkoa. Varmaan oletkin lukenut/kuullut tästä. Eka mietin, että kaikenlaisia hulluja. Itse istuin bussissa Tallinasta Banska Brysticaan, Slovakiaan noin vuorokauden ja matkaa aika paljon vähemmän kuin 14 000 km. Se oli ihan tarpeeks bussissa, mietin matkan jälkeen. Kun blogia on lukenut, niin ei tuo niin hullulta välttämättä kuulostaisi. Seikkailua kerrakseen.

  VastaaPoista
 8. Mä rakastin nuorempana L.M.Montgomeryn Anna-kirjoja. Vähän ennen joulua meinasin repiä pelihousuni, kun kuulin, että sarjasta on suomennettu ennen julkaisematon teos, Annan jäähyväiset. Ihana Anna-sarja ei päättynytkään vielä! Kirja odottaa yöpöydällä lukijaansa..

  -Karoliina-

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihanista kommenteistanne ja blogisuosituksista! :)

  VastaaPoista
 10. Hei, löysin juuri sivuillesi. Ihanan paljon lukemattomia monipuolisia kirjoja! Mietin, että miten valitset sen mitä luet. Tuo netcycler idea taisi vastata kysymykseeni näiden kirjojen osalta, että luet sitä mitä sieltä on löytynyt. Minua ahdistaa, jos minulla on monta kirjaa lukujonossa, kestän korkeintaan kolme. Viime aikoina olen lukenut monta Terry Pratchettiä englanniksi.

  VastaaPoista
 11. Annika, tervetuloa lukijaksi! :) Aika mielenkiintoisen kysymyksen esitit, miten valitsen luettavat kirjat. Jäin sitä oikein miettimään. Kyllä sen täytyy liittyä siihen, koenko kirjan aiheen jotenkin itselleni läheiseksi tai mielenkiintoiseksi. Netcycleristakin otan vaan niitä kirjoja, jotka erityisesti kiinnostavat. Tutkin juonen yleensä googlen avulla ennen vaihtopäätöstä. Kirjaan myös muistikirjaani ylös aina kun kuulen jostain mielenkiintoisesta uutuuskirjasta, jotta muistan hakea sen aikanaan kirjastosta. Nyt tosin en ole sinne kirjastoon vähään aikaan ehtinyt enkä taida ehtiäkään... :) Noista Terry Pratcheteistä haluan kuulla lisää. Täytyy muistaa kysellä, kun seuraavan kerran nähdään!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!