keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Mukavia ostoksia

Tällä kertaa musiikiksi voisi sopia vaikkapa Abban Mamma Mia. Kiinnittäkääpä erityistä huomiota tuon videon "hurmaavaan" koreografiaan. Ja mistäköhän saisi nykypäivänä tuollaiset ihanat siniset satiinihousut? :D

Blogini otsikostakin voi päätellä, että olen viime aikoina tehnyt mieltä ilahduttavia ostoksia. Kodin Anttilasta löysin tekoturkista olevan torkkupeiton, joka viimein kruunaa olohuoneeni sisustuksen. Nyt on värit ja materiaalit kuosissa olkkarissa, mikä onkin ihana tunne näin 2,5 vuoden asumisen jälkeen. On ollut pakko paneutua sisustamiseen huone kerrallaan, kun kaikkea ei voinut muuttaessa hankkia kerralla. Lisäksi olen sitä mieltä, että huonekaluja ei voi hankkia ennakkoon vaan kyseinen huone kertoo aikanaan mitä se kaipaa ja mikä sinne sopii.


Tänään alkoi myös Stockmannin Hullut Päivät, joille ryntäsin illalla töitten jälkeen. Turun Hullut Päivät on ihana tapahtuma - olen ihan fani! Hyvistä löydöistä tulee hyvä mieli ja ihmiset ovat kaiken sen ruuhkan keskellä hyväntuulisia ja jaksavat nauraa jonotukselle. Väitän, etten ole kertaakaan näiden vuosien aikana Turun Hullareilla törmännyt huonotuuliseen asiakkaaseen tai myyjään. Mukavinta on, että myyjilläkin on työssään hauska meininki! No, se Hullareiden mainostamisesta ja asiaan: tällä kertaa hankin sieltä mm. uudet lenkkarit kuntosalille. Entiset olivat jo niin rähjäiset, että oli aikakin hankkia uudet. En vain ole raaskinut hankkia normaalihintaisia lenkkareita urheilukaupasta, kun en kuntosalikäytössä tarvitse niihin kummoisiakaan ominaisuuksia. En ole mitenkään himoliikkuja ja liikun lähinnä siksi, että ihmisen täytyy liikkua pysyäkseen toimintakykyisenä. Olenkin keksinyt loistavan tavan motivoida itseäni ja yhdistää vähemmän pitämäni toiminta johonkin, josta pidän hyvinkin paljon. Tilaan nimittäin useita naistenlehtiä ja olen päättänyt, että saan lukea niitä ainoastaan kuntosalilla. Siten aina kun lehtiä alkaa kerääntyä, tiedän, että nyt täytyy taas ryhdistäytyä salillakäynnin suhteen. En tarkoita kuitenkaan, että kuntosalilla nojailisin seiniin ja lueskelisin lehtiäni vaan luen esim. kuntopyörää polkiessani. Aika menee kuin siivillä ja hikoilukaan ei häiritse kun ajatukset on muualla!

Viimeksi luin uutta Evita-lehteä, josta olin hankkinut koemielessä numeron. Siinä oli kaksikin hyvää kirjoitusta, joista ensimmäinen koski säilömistä. Kun olen itsekin täällä kirjoittanut säilömisestä, niin toimittaja Suvi Sinervon kommentti säilöntä-artikkeliin liittyen oli oivallinen:
Muutun syksyllä muutaman viikon ajaksi mielipuoliseksi säilöjäksi. Jokainen säilötty litra tuo alkukantaisen tunteen, että nyt perheeni selviytyy.
Suvi Sinervo, Evita syyskuu 2010 s. 12
Luulen, että jostain sen suuntaisesta evoluutioon pohjautuvasta asiasta on pohjimmiltaan minunkin kohdalla kyse, kun intohimoisesti valmistan hilloja. Ja eihän niitä luonnon antimia voi käyttämättäkään jättää!

Toinen kirjoitus, jonka haluan jakaa kanssanne ja jonka ajatuksia herättävään sanomaan onkin hyvä lopettaa tämän kertainen blogikirjoitus, liittyy uusien asioiden kokeilemiseen.
Mietipä, milloin viimeksi teit jotain ensimmäistä kertaa elämässäsi. Samoihin asioihin juuttuminen tuo turvaa, muttei onnellisuutta. Eräässä tutkimuksessa vertailtiin erilaisten muutosten vaikutuksia. Ne, joiden elämä oli perusteiltaan muuttunut paremmaksi - esimerkiksi mieluisan asunnon takia - tottuvat siihen muutamassa viikossa. Sen jälkeen muutos ei enää kohottanut mielialaa. Ne, jotka olivat aloittaneet uuden harrastuksen, saivat siitä jatkuvasti mielihyvää. Äläkä muuten harmittele, vaikka kyllästyisit uuteen lajiin viikossa. Onnellisuuteen tarvitaan vaihtelua, ei jääräpäisyyttä, koska se panee aivot tuottamaan myönteisiä tunteita. Joten jos alkaa tympiä, yllätä itsesi kokeilemalla jotain muuta.
Kristiina Tuormaa, Evita syyskuu 2010, s. 17

Tässä vielä lempimaisemani Turussa, kuvattu viime lauantai-iltana.6 kommenttia:

 1. Onpa sulla tyylikkään ja kutsuvan näköistä! Modernista taulusta tulee upea kontrasti kaarevalinjaisille huonekaluille. Hienoja ruskean sävyjä. Luulin sua enemmänkin sinisen ihmiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mun makkari ja keittiö on kyllä sinisävyisiä, mutta olkkari ruskea ja vierashuone vihreä-keltainen. Eikö Urho oo kertonut? :D Sunkin täytyy tulla käymään! Oot kyllä oikeassa tuosta sinisestä - se on mun lempiväri.

  VastaaPoista
 3. Meillä on sama lempimaisema Turussa! Ihana kuva! :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä idea tuo salilla lukeminen - hyötyä ja huvia samalla kerralla! Mä saisin kyllä omalla aikataulullani käydä aika monta kymmentä kertaa salilla, että saisin lehden luettua, kun maltan käyttää lämmittelyyn max 10 minuuttia. Pete hyödyntää työmatkat ulkomaille, jolloin saa luettua useamman lehden per reissu. Mutta kun itselläni ei ole niitä ulkomaantyömatkojakaan... Niinpä siis lukemattomia lehtiä kertyy ympäri kämppää :)

  VastaaPoista
 5. Kiva, Elina B. kun kävit lukemassa ja kommentoimassa! Mä välillä ikävöin nykyisessä työssäni työmatkoja, joita oli silloin kun olin sun kanssa samassa työpaikassa. Niitä oli vielä sopiva määräkin, max. pari kertaa vuodessa, joten ei tullut kyllästymistäkään. Liika on aina liikaa.

  VastaaPoista
 6. Kaunis olohuone.. kotoinen ja lämmin <3

  Ja ihana Turku!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!