maanantai 30. elokuuta 2010

Gulassikeiton poristessa liedellä

Gulassikeitto porisi liedellä kyllä eilen, jolloin aloin tätä kirjoittamaan, mutta se sopii otsikoksi tänäänkin, kun syön sitä samaista keittoa... Joka on muuten todella hyvää, vaikka itse sanonkin!

Tällä kertaa haluan kiinnittää huomionne sellaiseen musiikilliseen pläjäykseen kuin Vanessa Paradiksen uuteen biisiin: (klikkaa auki linkistä) Vanessa Paradis: Il y a  Muistatko Vanessan 80- ja 90-luvuilta? Huippumalli, joka lauloi Lenny Kravitzin biisit Be my babe ja Sunday Monday, ja joka nai 2000-luvulle tultaessa Johnny Deppin, muutti Etelä-Ranskaan, pyöräytti muutaman muksun ja konsertoi nyt omaksi huviksi? (Tiedän, aika ikävä elämä ja kohtalo ylipäänsä... Johnny Depp on niin ällöttävä!) Tämä biisi on ranskaksi. En vieläkään oikeasti tiedä mistä se kertoo, mutta se kuulostaa ihanalta! Il y a vastaa englannin there is -rakennetta eli "on olemassa". Tässä on myös mystisen mielenkiintoinen musiikkivideo, jonka näin maaliskuussa 2010, kun olimme siskoni kanssa viikonloppureissulla Pariisissa. Pikkuruisessa hotellihuoneessamme maahanmuuttaja-alueella oli kattoon ruuvattu telkkari (lattialle se ei olisi mahtunut), josta kuuntelimme musiikkia jalkoja lepuuttaessamme. Tämä biisi jäi päähän soimaan ja soimaan ja soimaan niin, että oli pakko etsiä Charles de Gaullen -lentokentältä musiikkikaupasta kyseinen CD.

Kävin tässä taannoin tukemassa Tiimarin tämän kvartaalin tulosta. Tarkoitus oli vain ostaa muutama pahvi, mutta eihän se ikinä siihen jää. Tällä kertaa mukaan tarttui myös kauniita ruskeasävytteisiä pikkuruisia helmiä, joista tein itselleni ranne- ja kaulakorut. Niistä tuli aikas nätit ja olenkin niitä pitänyt viime päivinä aina kun asu on ollut sopiva. :) Kaulakorussa on tosin taas mitä omituisempi lukko-säätö, mutta onneksi se jää pitkien hiusten taakse piiloon! Olen siis täysin itseoppinut. Joku kurssi voisi tehdä ihan hyvää... Mutta onpa tuo käsillä tekeminen palkitsevaa!

 
Moni tietääkin, että olen intohimoinen hillojen tekijä. Se on ehdottomasti yksi alkusyksyn mukavimmista ja tunnelmallisimmista puuhista. Vaikka nykyään, kun marjat maksavat mitä maksavat, taitaisi tulla halvemmaksi ja huomattavasti helpommaksi ostaa ne hillot ihan vaan lähikaupasta, niin mielestäni hiloamisen liittyy sellaista ihanaa vanhanaikaisuutta ja tunnelmaa, ettei sitä vaan voi jättää väliin. Eikä mistään saa karviaisista tehtyjä hilloja! Tänä vuonna tein mausteista mansikkahilloa, johon tuli kanelia, neilikkaa ja kardemummaa, mansikka-kirsikkahilloa sekä mansikka-karviaishilloa. Lopuksi keksin vielä kokeilla maustetun viinietikan reseptiä: vadelmalla ja rosmariinilla maustettua shampanjaviinietikkaa, jota voi käyttää esim. salaattikastikkeena tai marinadien pohjana. Se on vielä tekeytymässä, joten en osaa sanoa millaista siitä tuli.

 

Loppuun täytyy vielä kertoa yhdestä suloisesta tapahtumasta, kun blogin nimi kerran on Kivoi Jutui Petran maailmassa. Työkaveriani kosittiin muutama viikko sitten hyvin romanttisella tavalla (mies polvillaan, ruusunterälehtiä, vaahtokarkkeja ja berliininmunkkeja jne.) ja sai mieheltään väliaikaisen sormuksen käyttöön siksi aikaa kunnes pari ehtii hankkia oikeat sormukset. Tuo väliaikainen sormus on pinkki Bambi -sormus, kooltaan 3x4cm, jota tuleva morsian nyt uskollisesti käyttää. Mikään ei ole aiheuttanut yhtä paljon hyvää tuulta ja positiivisuutta ympärilleen palavereissa viime päivinä kuin piinkova asiantuntija jakkupuvussa tulkitsemassa lakitekstiä Bambi-sormus sormessaan. Ihania asioita tapahtuu!

Kauniita ajatuksia lukijoilleni!

13 kommenttia:

  1. Susu, huomaatko, mä oon maininnut sut nyt jokaisessa blogikirjoituksessani! :D

    VastaaPoista
  2. Susta paljastuu mitä erikoisempia asioita...kuten tuo hillojen tekeminen. Aika mahtavaa!!! Me ollaan muuten hankittu jo viralliset sormukset eli Bambia ei enää näy...ainakaan säännöllisesti. ;-)

    VastaaPoista
  3. Voi ei, mun tulee ikävä Bambia... :( Kyllä sä voisit sitä edelleen pitää esim. masentavina maanantaina. :)

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Jos nyt saisin ihan kelvollisen kommentin aikaan :) Eka kirjoitin kommentin, jossa oli outo nimimerkki, sitten kirjoitin uuden kommentin, jossa ihmettelin outoa nimimerkkiä ja sit ku tajusin, että voin myös poistaa omia kommentteja (yllättävää sinäänsä) niin nyt tossa lukee, että kommentti on poistettu ja se ei ole kivaa :/ Ja se, mitä halusin sanoa, että nyt mäkin olen sun blogin virallinen lukija :D

    VastaaPoista
  7. Jee, kiitos Emmi! :)
    Hönttiä ja tosi outoa, että poistetutkin kommentit näkyy tuolla tavalla.

    VastaaPoista
  8. Mä muistan joskus kuulleeni ton Vanessa Paradisen biisin, ja ei hullumpi näin uudelleen kuultunakaan. Ranska on ihana laulettuna, vaikken siitä ymmärrä hölkäsen pöläystä. :D kiva lukea sun blogia, kun ei muuten niin usein nähdä! :)

    saas kattoo millä nimellä tää kirjoitus tulee...

    VastaaPoista
  9. Hilloaminen on kivaa! Tai ainakin niiden hillojen nauttiminen talvella vaikka pannukakun kanssa, oioi :)

    En ole kokeillut mansikka-karviaishilloa, mutta raparperin ja mansikan yhdistelmä on taattua herkkua. Siksi tuo karviainenkin jäi mietityttämään ensi vuotta varten. Samaa hapokkuutta kuin raparperissakin yhdistettynä mansikkaan - ja keksisi vihdoin jotain käyttöä karviaisille!

    VastaaPoista
  10. Ja mansikka-raparperikiisseli on aivan ihanaa! Kannattaa kokeilla sitäkin. Uutta raparperikautta odotellessa... :D

    VastaaPoista
  11. Nina kirjoitti 30.8.2010: Hei, onko se il y a-kipale (aikas kiva ja ah niin kaunis <3) julkaistu levyllä divinidylle? :) niin, ja WAU noita Siun hilloamisen tuloksia (ihania purnukoita ja lopputulos varmasti aivan kertakaikkisen herkullinen) , olipa hienoja! siis kiitos blogitekstivinkistä :)

    VastaaPoista
  12. Linda kirjoitti 31.8.2010: Sun blogin lukemisesta tulee tosi hyvälle tuulelle, kivoja ajatuksia ja kirjoituksia! :)

    VastaaPoista
  13. Karo kirjoitti 31.8.2010: Moi! Ehdin nyt vasta vilaisemaan tätä blogia. Kiva, kun jaksat kirjoitella! Laitoin blogin suosikki-palkkiin, että voin seurailla tätä näppärästi :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!