maanantai 4. heinäkuuta 2016

Lomareissulla Keski-Euroopassa osa 1: Frankfurt

Kotiuduin viime yönä kesälomamatkalta Lounais-Saksasta ja itäisestä Ranskasta. Tarkemmin sanoen reittini kulki Frankfurtista Mosel-jokea pitkin Trieriin, sieltä Strasburgiin, Reimsiin sekä Champagnen alueelle ja sitten Strasburgin ja Frankfurtin kautta kotiin. Matkan varrella tuli nähtyä niin pilvenpiirtäjiä kuin idyllisiä saksalaisia ristikkotalokyliä ja tietysti paljon viini- ja shampanjaviljelyksiä.


Matkani alkoi Frankfurt am Mainista, jossa vietin muutaman päivän saksalaisen ystäväni kanssa. Kävelin hänen kanssaan ympäri kaupunkia. Aktiivisuusmittarini mukaan sinä päivänä tulikin otettua 15 600 askelta!

Katselin uteliaana pilvenpiirtäjien ja vanhojen talojen saumatonta sekamelskaa, joka on vähintäänkin hämmentävä. Vähän väliä kulman takaa kohosi valtava taivaisiin kurottava pilvenpiirtäjä, jonka lasi- ja peiliseinästä heijastuivat taivaalla lipuvat pilvet.

Frankfurtissa pilvenpiirtäjien ympärillä on matalia taloja, joiden ansiosta pilvenpiirtäjät erottuvat hyvin muista taloista ja näkyvät kauas.Kiertelimme Römerissä, joka on tunnelmallinen vanhan kaupungin tyyppinen kävelykeskusta Frankfurtissa. Siellä sijaitsee monia historiallisia paikkoja ja rakennuksia, joista suurinosa tuhoutui toisessa maailmansodassa ja rakennettiin sittemmin uudestaan muistuttamaan esikuviaan. Lähistöllä on jopa roomalaisten 1000-luvulla rakentama kaupunginmuurin säilynyt palanen. Illallista söimme Sachenhausenissa, jossa on lukuisia omenaviinipubeja ja perinteistä saksalaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita.


Kävin ihailemassa Frankfurtin upeaa horisonttia Goethen puistosta käsin kiipeämällä siellä 43-metriseen torniin (Goetheturm). Torni on rakennettu jykevästä puusta vuonna 1931 ja sinne kiipeäminen on palkitsevaa: neljään ilmansuuntaan avautuu upea näkymä.

Puistoon ja torniin pääsee ilmaiseksi ja alue on todella viehättävä. Tornia ympäröi iso puisto, jossa on paljon leikkipaikkoja lapsille. Tornin juurella on viihtyisä kahvila, josta saa yksinkertaista saksalaista ruokaa ja erilaisia jälkiruokia. Maistelin siellä saksalaisen ystäväni kanssa Frankfurtin makkaraa perunasalaatilla.


Goethepuistossa oli hauska labyrintti, josta onneksi lopulta löysimme ulos.


Vierailuni Frankfurtissa jätti itämään ajatuksen käydä kaupungissa uudestaan esimerkiksi joulumarkkinoiden aikaan. Mielenkiintoinen paikka!

PS. Oletko unohtanut kuka oli Goethe? Pieni yleissivistyspläjäys: hän syntyi Frankfurtissa ja eli Saksassa vuosina 1749-1832. Hän toimi mm. lakimiehenä, runoilijana, kirjailijana, tutkijana, taidemaalarina ja Weimarin valtion pääministerinä. Hänen pääteoksiaan ovat Nuoren Wertherin kärsimykset sekä Faust-runoteos.
Opettaminen saa aikaan paljon, mutta
kannustaminen saa aikaan kaiken.
- J. W. von Goethe -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!