sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Helsingin brunsseja

Käyn aina silloin tällöin brunsseilla Helsingissä. Harvemmin kuin haluaisin, mutta brunssipaikkoihin on useimmiten paljon tulijoita ja olen laiska lähtemään minnekään sunnuntaiaamuisin. Brunssi on kuitenkin mielestäni yksi miellyttävimmistä tavoista tavata ystäviä.

Viime syksynä kävelimme saksalaisen ystäväni kanssa pitkin Helsingin niemen rantaa ja päädyimme brunssille cafe Köketiin Senaatintorille.


Siellä oli ehkä runsain buffetbrunssi, jonka olen kohdannut. Kirjasin ylös, että sinä aamuna oli tarjolla ainakin raakapuuroa ja soijamaitopuuroa, luonnonjugurttia ja myslejä, erilaisia salaatteja, voileipäkakkua, kanavartaita, uunimakkaraa, leipävalikoima, juustoja, persikka-mangorahkaa, creppejä (lettuja) ja pullaa.

Cafe Köketin brunssi on ehdottomasti suosittelemisen arvoinen hyvä brunssi kivalla sijainnilla Kiseleffin talossa.

Aika lähellä Köketiä Aleksanterinkadulla sijaitsee La Torrefazione. Luin siitä Piikkipaatsaman blogista ja halusin itsekin päästä kokeilemaan sitä. Sopiva tilaisuus ilmeni pian kun tarvitsimme lukupiiriläisten kanssa tapaamispaikan yhdeksi sunnuntaiaamuksi.

Torrefazionen brunssi toimii niin, että listalta valitaan kolmesta tarjotinvaihtoehdosta itselle mieluisin. Minä valitsin Amerikan, johon sisältyi mm. bagel pekonilla ja kananmunalla sekä myslijugurtti. Niiden kanssa nautin teetä ja mehua. Brunssiin kuuluu myös jälkiruoka, joka on joko smoothie tai pannukakku.


Ruoka oli hyvää ja tykkäsin kaikesta, mutta olen tainnut tottua liikaa buffetbrunsseihin, sillä nälkä ei tämän jälkeen pysynyt yhtä kauaa poissa kuin yleensä. Sen lisäksi en ollut kovin ihastunut Torrefazionen hälyisään kahvilaan. Paikka on valtavan suosittu ja ilmeisesti kahvi siellä on erittäin hyvää. Siitä en tosin osaa itse sanoa, sillä en juo kahvia.

Parhaimman brunssin löysin vähän aikaa sitten kun kävin serkkuni kanssa Solnassa. Kävin vielä parin viikon päästä uudelleen itsekseni toteamassa, että kyllä, brunssi on edelleen loistava. Saattaa tosin olla, että olen hieman puoluleellinen, sillä olen iloinen siitä, että brunssipaikka on niin lähellä kotiani. Mutta mielestäni siitä huolimatta Solnan brunssissa täyttyvät kaikki hyvän brunssin kriteerit.


Solna alkoi pitämään lauantaibrunsseja viime vuoden puolella ja niitä tarjoillaan lauantaisin klo 10-15. Alkupalat ovat tarjolla buffetpöydässä vapaasti haettavissa ja menun sisältö vaihtelee viikoittain. Tykkäsin siitä, että kaikissa tarjottavissa oli jokin "juttu" eivätkä ne olleet tavanomaisia tomaatti-mozzarelloja (ei sillä että tavanomaisuudessa olisi mitään vikaa, mutta toisinaan on kiva maistella uusia makuja). Sinänsä vaihtoehtoja ei ollut järkyttäviä määriä niin kuin joissain brunsseissa, mutta itse en kaivannut yhtään enempää. Uunituoreet croissantit kruunasivat lautasen. Ruokalautasina käytettään muuten ihania vanhoja ruusulautasia!


Pääruoka tilataan erikseen ja se tuodaan keittiöstä kun alkupalat on nautittu. Ensimmäisellä kerralla söin Solnan BLT-leivän, joka sisälsi herkullista pekonia ja sipulia ranskalaisilla ja salaatilla. Toisella kerralla söin feta-pinaattimunakkaan, joka oli myös hyvää.


Jälkiruoat ovat alkuruokien tapaan buffetpöydässä ja niihin on panostettu enemmän kuin brunsseilla yleensä. Kaikki mitä maistoin oli hyvää ja maistuvaa. Karpaloisen vaniljapannacottan lasi tuli lusikoitua hyvin puhtaaksi.

Toistaiseksi Solnan brunssille mahtuu havaintojeni mukaan myös ilman pöytävarausta, mutta kunhan munkkiniemeläiset löytävät tämän helmen, tilanne varmasti muuttuu.

6 kommenttia:

  1. Kiitos, hyviä vinkkejä sinulla täällä blogissa! Solnan brunssi kuulostaa ihanalle!

    VastaaPoista
  2. Ainoa brunssi, josta mulla on Helsingissä kokemusta on toi Torrefazione. Ihan hyvä oli, mut tosiaan aika vähän ruokaa... :)

    Täytyy muistaa sun vinkit ku ois seuraavan kerran tilaisuus päästä brunssille!

    T: Hannele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja uusia brunssipaikkoja putkahtelee jatkuvasti niin, ettei perässä pysy! :) Turussakin on tosi kivankuuloisia brunsseja, joita olisi kiva päästä kokeilemaan.

      Poista
  3. Solna täytyy laittaa korvan taakse, näyttää kauniilta paikalta. Itse olin juuri viime sunnuntaina La Torressa, otin Eurooppa-lautasen. Tykkäsin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, luinkin sun blogista Torrefazione-kokemusestasi. Kannattaa tosiaan joku lauantai käydä myös Solnassa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!