Tarjosin vierailleni uuniperunoita savulohi- ja fetatäytteillä, päärynä-pähkinäsalaattia ja itse tehtyä leipää. Tässä muuten kaksi helppoa uuniperunatäytereseptiä:
1) feta, turkkilainen jugurtti ja kevät- tai punasipuli,
2) savulohi, turkkilainen jugurtti, tilli ja mustapippuri.
Pilko ja sekoita ainekset keskenään.
Jälkkäriksi leivoin edellisenä päivänä Eeva Kolun ihanan Blossa-juustokakun, jota tänäkin vuonna tuunasin lisäämällä juusto-osuuden sekaan yhden teelusikallisen kardemummaa.
Koska en ollut pitkään aikaan kokkaillut näin montaa ruokalajia kerralla, oli nyt hauska verestää muistoja. Turussa asuessani luonani kävi usein vieraita ja pidin illallisia, mutta nykyään niin käy ehkä kerran kolmessa kuukaudessa. Niinhän sitä sanotaankin, aika aikansa kutakin.
Se ei kuitenkaan ole muuttunut mihinkään, että tykkään kokeilla uusia reseptejä. Tällä kertaa uusi hittilöytöni on itsetehty omenaglögi. Se on superhelppoa ja tosi hyvää! Jos kaupan glögit ei nappaa, niin kokeilepa tätä.
OmenaglögiLinnan juhlat vaikuttivat tänä vuonna hyväntuulisilta ja rennommilta kuin aikaisemmin. Meilläkin oli hauska ilta niiden parissa. Yli satavuotiasta Hannesta mekin fanitettiin, niin kuin moni muukin.
1 l omenamehua
3 rkl ruokosokeria
1 vaniljatanko
2 kanelitankoa
4 neilikkaa
2 tähtianista
Keitä aineksia 30 minuuttia miedolla lämmöllä. Anna hautua vähintään 30 minuuttia ja siivilöi sitten glögistä mausteet.
Joulukoristeet ovat päässeet esille. |
Kuulostaapas kivalta. Harmi, kun en päässyt mukaan. Mutta lepäily auttoi. Su, olin jo inhimillisessä kunnossa ja tiistaina viimeinenkin flunssaoire hävisi. Oli aika pikaflunssa :)
VastaaPoistaOnneksi pääsit taudista pian eroon! Lepo tekee ihmeitä.
Poista