keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Alppiruusupuistossa

Luin Hulin blogista viime kesänä, että Haagassa sijaitsee Alppiruusupuisto. Kirjoitin silloin tämän vuoden kalenteriin toukokuulle huomautuksen itselleni: "Muista käydä Alppiruusupuistossa!" Viime kesänä kukinta jäi näkemättä ja tänä vuonna olin liikkeellä niin aikaisin, että kaikkien pensaiden kukinta ei ollut vielä alkanut. Ehkä tämän postaukseni johdosta joku teistä ehtii paikalle juuri oikeaan aikaan!Alppiruusupuisto, jonka sisäänkäynti on Laajasuontie 40:n kohdalla (kiven heiton päässä Huopalahden juna-asemalta), on kahdeksan hehtaarin alue, jonne vuonna 1975 perustettiin Helsingin yliopiston kasvinjalostusohjelman koealue. Nykyään alue on puistona. Tutkimus on lopetettu, mutta sen tuloksena saatiin kaupalliseen käyttöön useita uusia alppiruusulajikkeita.Puiston uudemmassa osassa on puistoatsaleojen koealue. Esitteessä kerrotaan, että atsaleat aloittavat kukintansa ensin ja osa niistä kukkii vielä alppiruusujen jo lopetettua juhannuksen jälkeen. Molempien kukinnan sanotaan olevan parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella. Viime aikojen kylmät säät varmaankin hidastivat vähän kukintaa, sillä viikonloppuna moni kukka oli vielä tiukassa nupussa.Puisto oli hurmaava, vaikka yllätyin kuinka pieni alue kahdeksan hehtaaria loppujen lopuksi on. Yllättävää oli myös alppiruusujen korkeus! Munkkiniemessä olen tottunut näkemään runsaan metrin korkuisia pensaita, mutta täällä puistossa oli useiden metrien korkeuteen kasvavia alppiruusupuita. Ne olivat häkellyttäviä nähtävyyksiä. Myös kukkien runsaus oli kaunista.


Puistossa oli idyllisiä pitkospuukäytäviä sekä leveitä hiekkateitä. Lisäksi puistoon oli rakennettu muutama näköalatasanne, joista näki kukkaloistoa vähän maan tasoa ylempää. Puiston pääväylät ja kulku näköalatasanteille oli esteetöntä ja retkikohde sopii siis myös pyörätuolin käyttäjille.Kiva retkikohde! Suosittelen!

6 kommenttia:

 1. Ajelin tuosta juuri eilen auton kyydissä ohi ja voi miten kaunis paikka se olikaan. Täytynee lisätä minunkin kalenteriini ensi vuodelle, jos vaikka sattuisi reissu Suomeen oikeaan aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosiaan kaunis puisto! Toivottavasti pääset joku kerta käymään siellä. Mukava muuten kuulla susta, Elli. Ikävöin vieläkin välillä sun blogia. :) Ihanaa kesää!

   Poista
 2. Ei hitsi, tänne on pakko mennä ja nopeesti. Yritetään sunnuntaina! Olen käynyt kahtena vuotena peräkkäin ja molempina hieman liian myöhään. :) Toivotaan, että kolmas kerta toden sanoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tässä tapauksessa ajoitus on kaikki kaikessa. Netissä pitäisi olla joku seuranta, jonka avulla voisi selvittää parhaan vierailuajankohdan! :)

   Poista
 3. Tämä ja Roihuvuoren kirsikankukat on aina suunnitelmissa ja aina ne jää :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee niin kuin minä ja laita kännykkään muistutus ensi vuodelle. Mahdotonta muistaa muuten! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!