tiistai 25. maaliskuuta 2014

Gaijin

Pääsin viimeinkin syömään Gaijiniin Bulevardille! Se on ollut to do -listalla siitä lähtien kun ihastuin sen naapuriin Boulevard Socialiin. Sinne olen ehtinyt jo toistamiseen, mutta Gaijin ja Farang olivat jääneet kokematta.

Gaijinin menu perustuu Pohjois-Aasialaisiin makuihin, joista seurueeni nautti maistelumenun muodossa. Olen todennut tuon maistelumenun ihan ehdottomasti kokeilemisen arvoiseksi jutuksi jo tuolla Boulevard Socialissa. Sillä saa parhaiten kaiken irti makumatkasta.

Menu koostui hyvin erilaisista osista ja raaka-aineina käytettiin niin häränlihaa kuin taskurapua, lammasta, lohta ja porsastakin. Maistelumenusta on saatavilla myös kasvismenu, joka kuulemani perusteella oli myös mainio. Kaiken ohella tarjoiltiin japanilaista riisiä, jonka huomasin tekevän helposti tepposet. Sitä meinasi tahtomatta ottaa liikaa ja vatsa täyttyi paljon nopeammin kuin Boulevard Socialissa. Riisin kanssa kannattaa siis olla varovainen, että kaikki seitsemän (tai enemmän) ruokalajia tulee syödyksi. 
Häränlihatartar shisolehdellä, wasabi dressing 

Dim sum

Palvelu Gaijinissa oli rentoa. Annoksia tuotiin aika vauhdilla eikä keittiöstä seurattu milloin olimme edellisten kanssa valmiit. Toki meille kerrottiin, ettei haittaa vaikka annoksia syö sekaisin ja samaan aikaan. Lämpimien ruokien kohdalla ei silti ollut mukavaa seisotuttaa seuraavaa annosta pöydällä edellisen syömisen ajan. Tämä osa oli siis vähän turhan tehokas ja toisaalta laskua saimme odottaa aika kauan. Mutta näistä epäkohdista huolimatta pidin avuliaista tarjoilijoistamme.

Jälkiruoaksi maistelumenussa oli annos maitosuklaata, mantelicremeä, mantelikakkua, mantelijäätelöä ja karamellikrokanttia. Sen kanssa otin vielä lasillisen umeshua, japanilaista luumuviiniä. Ne kruunasivat hyvin kokonaisuuden.

Almond Geisha

Gaijin oli hieno kokemus, mutta henkilökohtaisesti pidän enemmän Boulevard Socialin tunnelmasta ja Välimeren mauista. Kokeilemisen arvoinen paikka kuitenkin! Seuraavaksi Farangiin...

5 kommenttia:

 1. mä ajattelin tässä kenties jossain välissä käydä kokeilemassa myös Brondaa: http://ravintolabronda.fi/

  VastaaPoista
 2. On hauska kulla kuka tykkää mistäkin Tomin mestasta. :) Mä tykkäsin Gaijinista enemmän kuin BS:stä. Ja ehkä kaikista eniten pidän Farangista. Se uusin mesta on vielä testaamatta.

  VastaaPoista
 3. Nam, kuulostaa hyvältä! :) Täytyy muistaa tämä paikka.

  T: Hannele

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!