sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Tapahtumia tapahtumia!

Oih, olen kokenut viime päivinä paljon hienoja hetkiä toistaan hauskemmissa tapahtumissa!

Keskiviikkona olin Heli Kajon keikalla Le Bonkissa. Pidän Helin keväällä julkaistusta levystä, vaikka biisien kepeät sävelet eivät mielestäni aina olekaan kovin synkronissa melankolisiin sanoituksiin. Näin Helin nyt ensimmäistä kertaa livenä ja tykkäsin kovasti. Artistina hän on selkeästi enemmän live-esiintyjä kuin levylaulaja. Hänellä on kaunis ääni, joka tulee paremmin esille keikalla.














Keikka oli hieno elämys ja yleisö oli täysillä mukana menossa, mikä oli ihanaa. Hauskinta keikalla oli kuitenkin Helin höpsöt välispiikit. :) Ihana suloinen Heli.

Torstaina oli Helsingissä Nelosen järjestämä ilotulituskilpailu, josta kuulin Heidiltä. Jostain syystä kaikki mainokset tapahtumasta olivat menneet minulta ihan ohi, joten on hyvä, että on raumalaisia ystäviä, jotka kertovat mitä pääkaupungissa tapahtuu. Heidi oli Helsingissä käymässä ja menimme siis ihailemaan tulitöitä Hietalahden uimarannalle. En ollut käynyt aiemmin sielläkään, joten oli kivaa viimein paikallistaa tuo ranta. Viisi kilpailijaa lähetti ilmaan upeita raketteja. Esitys kesti yhteensä tunnin verran, joskin jokaisen esityksen jälkeen oli pitkä tauko.





Perjantai-iltana osallistuin Helsinki Comedy Festivaaleille menemällä katsomaan Niko Kivelän ja Sami Hedbergin stand up -shown Virgin Oilissa. Esitys oli aivan hulvaton. Nauroin ensimmäisen viiden minuutin jälkeen vedet silmissä ja kaivoin nenäliinaa laukusta. Olen aikaisemmin nähnyt molempia erikseen, mutta nyt he esiintyivät yhdessä, mikä todellakin takasi tuplahauskuuden. Nauraminen on ihanaa! Tässä teidänkin iloksi YouTubesta löytämäni pätkä molempien omista esityksistä vuosien takaa.


Tänään lauantaina kävin katsomassa Boston baletin vierailunäytöksen Kansallisoopperalla. He esittivät neljä pienoisteosta: Wheeldonin Polyphonia, Elon Plan to B, Pickettin Tsukiyo ja Forsythen The Second Detail. Tässä maistiaisia jokaisesta teoksesta.

Mieleenpainuvin oli tuo videossakin soinut musiikki, joka kuului Elon teokseen ja on Heindrich Ignaz Franz von Bieberin sävellys. Esitys oli nautittava ja Boston baletin tanssijat upeita. Tällä kertaa kuitenkaan mikään teoksista ei sykähdyttänyt ja puhutellut minua erityisesti.
 
Sen sijaan uusi ravintolatuttavuus, jossa vierailin L:n kanssa ennen esitystä oli sitten senkin edestä mieleen painuva. Söimme töölöläisessä Ravintola Aitossa suussa sulavan illallisen, hintalaatusuhteeltaan yhden elämäni parhaimmista. Tänne hetipian uudestaan! Otin kuvan jälkiruuastani, joka oli karviaissorbettia ja lämmin valkosuklaamuffinssi.


Nyt nukkumaan ja huomenna Piikkipaatsaman kanssa brunssille Dylan Pinkiin!

3 kommenttia:

  1. Ihania erilaisia kulttuurielämyksiä! Täytyy myöntää, että Heli on mulle ihan vieras vielä, mutta selkeästi tutustumisenarvoinen artisti!

    Ja Sami Hedberg'hän on aivan hulvaton - varmasti Kivelän kanssa lyömätön duo :D

    Oikein mukavaa sunnuntaibrunssia molemmille Dylanissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Brunssi oli kyllä tuolla tosi hyvä - voin suositella lämpimästi. Toivottavasti sullakin on ollut mukava sunnuntai! :) Onkos muuten Turkuun avattu uusia brunssipaikkoja? Aula cafen brunssi mun pitää käydä joskus kokeilemassa...

      Poista
  2. Sulla on ollut vauhdikas viikko :)

    Mä kans olin harkinnut meneväni katsomaan ilotulituksia. Havahduin kuitenkin sinä iltana kotona kun vahingossa ikkunasta näin puitten takaa muutamia leimahduksia. Harmittavasti näkyi vähän, mutta ei tarpeeksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!