sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Savuporopiirakkaa ja syrnik-lettuja

Olen kokeillut viime viikkoina kahta uutta reseptiä, savuporopiirakkaa ja venäläisiä syrnik-lettuja. Jälkimmäisiä paistoin tänään, kun lapsuudenystävät L ja E olivat kylässä. Ohje epäilytti hiukan, kun taikinaan ei laitettu ollenkaan maitoa, mutta hyviä näistä tuli. Suosittelen!
Syrnik-letut

2 dl maitorahkaa
1 dl smetanaa
3 munaa
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
öljyä paistamiseen

Sekoita taikinan ainekset ja anna turvota noin kymmenen minuuttia. Paista taikinasta paistinpannulla pieniä paksuhkoja lettuja. Itse tarjoilin syrnikit hillon ja vaniljajäätelön kanssa, mutta reseptissä ehdotettiin myös kermavaahtoa tai smetanaa.
Savuporopiirakkaa kokeilin synttärieni yhteydessä ja siitä vasta maistuvaa tulikin.
Savuporopiirakka

1 pkt (400 g) ruisperunataikinaa tai muuta piirakkataikinaa
Täyte:
150 g savuporoa
150 g kinkkua
1 paprika
1 sipuli
1 rkl ruokaöljyä
1 nippu persilijaa
Munakerma:
2,5 dl kolme juustoa -ruokakermaa
100 g valkosipulituorejuustoa
3 munaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
1-2 dl juustoraastetta

Leikkaa poro, kinkku ja paprika pieniksi paloiksi. Silppua sipuli. Kuullota sipuli ja paprika öljyssä paistinpannulla muutama minuutti. Silppua persilija ja sekoita kaikki täyteaineet yhteen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä täyteaineet piirakkapohjalle. Sekoita munakerman ainekset. Kaada täytteen päälle vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista ensin uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia ja sen jälkeen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia paistamisen jälkeen.
Munkkiniemen rannasta lähti jäät viikko sitten maanantaina, lähes yhdessä yössä. Seuraavana päivänä rannassa oli vielä hiukan jäätä ja lumihilettää, mutta keskiviikkoon mennessä nekin olivat jo sulaneet pois kesän tieltä.





En ole kolmenkymmenen ikävuoteni aikana juuri koskaan perustanut erityisesti kävelylenkeistä, auringonpaisteesta tai merestä. Nyt olen viime viikkoina kokenut pakottavaa tarvetta ja käynyt esimerkiksi viime viikon aikana 5 kertaa kävelyllä auringonpaisteessa merenrannassa. Edes viime viikon maanantain vastaisena yönä iskenyt flunssa ei kyennyt pitämään minua sisätiloissa. Mistä lie johtuu tämä uusi villitys, mutta pääkopalle se ainakin tekee hyvää. :)

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!