maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kevättä vastaanottamassa

Vietin pääsiäistä mökillä Pieksämäellä isän kanssa. Järvi oli vielä jäässä ja lumikasojakin siellä täällä, mutta viikonlopun aikana kevät teki aimoharppauksen eteenpäin. Lauantaina ja sunnuntaina oli jo T-paitakeli! Vietimme paljon aikaa ulkona ruokaa laittaen sekä kaikenlaisissa remonttipuuhissa, joista kerron lisää myöhemmin julkaistavassa kirjoituksessa. Valoisaa aikaa tuntui riittävän melkein loputtomiin talven pimeyden jälkeen, minkä johdosta päivät olivat pitkiä. Se mahdollisti sen, että saimme paljon aikaan, mutta hyvin rennossa meiningissä.

Luonnon heräämistä oli mielenkiintoista seurata.

Varren kasvattaminen on yliarvostettua...?
"Hei me kasvetaan tässä!"
Tästä tulee iso lehti vielä.
"Musta tulee isona iiiso rantapihlaja! Mikä susta tulee?"
"Musta tulee isona raparperipiirakka!
Ja kuten kaikkii suomalaisiin juhliin myös meidän pääsiäiseen liittyi paljon herkuttelua. Grillikausi tuli avattua ja kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä itse pashaa, kun kuulin yllätyksekseni, ettei siihen tarvitakaan erityisiä muotteja tai valutusmekanismeja vaan ihan tavallinen keittiösiivilä käy hyvin valutusastiaksi. Kannatti kokeilla, sillä lopputulos oli herkullinen!
Lettuja perjantaina
Karitsan karetta lauantaina
Loimulohta sunnuntaina

Pasha

250 g maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 keltuainen
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
2 rkl korintteja tai rusinoita
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. 
  • Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, rahka, keltuainen ja kermavaahto sekä maustavat ainekset.
  • Lusikoi massa isoon siivilään ja aseta siivilä kulhoon reunojen varaan.
  • Anna valua seuraavaan päivään.
  • Kumoa pasha vadille.

3 kommenttia:

  1. Oi kuulostaa ihanalle pääsiäiselle ja herkulliselle NAM! Oli ihanaa kun ilmat oli niin kauniit.

    VastaaPoista
  2. Pitääkin ottaa tuo pasha-resepti ensi pääsiäiseksi talteen. Mielessä ollut monena vuonna, että pitäisi kokeilla. Muutenkin teillä on ollut todella herkullista pääsiäisruokaa :)

    VastaaPoista
  3. Teillä on aivan ihanat herkut olleet! L

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!