maanantai 11. lokakuuta 2010

Out in the city

Minulla on ollut ilo tutustua viime viikolla kahteen minulle uuteen paikkaan, kahvilaan Turussa ja coctail-baariin Helsingissä, jotka haluan nyt esitellä teille. Ja koska puhutaan paikoista, tulee mieleeni Sinkkuelämää 2 -elokuvan ihana tunnari: Alicia Keys - New York

Cafe Voltaire
Tämä söpö kahvila löytyy Turusta Aninkaistenkadun mäestä, vanhan talon kivijalasta, ja sitä pitää ranskalainen herra, joka palveli meitä ranskaksi (hän osaa kyllä myös suomea). Olimme kovasti Elinan kanssa ylpeitä, kun ymmärsimme esimerkiksi lauseet "Toivottavasti teillä ei ole kovin kiire, minulla on iso seurue kabinetissa" ja "haluatteko, että tilaamanne quiche lämmitetään". Mistä tulikin mieleeni, että cafe Voltairen quiche lorraine, ranskalainen kinkkupiirakka, oli ehkä parasta ikinä maistamaani - suorastaan suli suussa! Ja tee oli hyvin haudutettua ja sitä oli tarjolla neljää eri laatua, mitä tällainen teefriikki arvostaa kovasti. Hauska yllätys oli kolme kirjahyllyllistä ranskalaista ja suomalaista kirjallisuutta, ja kirjat olivat kahvila-asiakkaiden käytettävissä. Kahvilan nettisivut löytyvät osoitteesta http://www.voltaire.fi/

A21
Tähän helsinkiläiseen trendikkääseen coctail-baariin minulla oli ilo tutustua ystäväni Mikon 30-vuotissyntymäpäivien jatkoilla viime perjantaina. Paikka on saanut nimensä osoitteestaan Annankatu 21:stä ja on siitä erikoinen, että sisään päästäkseen on soitettava ovikelloa. Tämä tuntui aluksi vähän erikoiselta, mutta loppujen lopuksi sopii hyvin paikan tyyliin ja periaatteisiin. Tarkoitus on luullakseni se, että tarjoilija voi näin huomioida uudet asiakkaat helpommin, ohjata heidät pöytään ja huolehtia palvelusta. Palvelu olikin loistavaa. Tarjoilijamme esittäytyi nimeltä ja kertoi huolehtivansa meistä tänä iltana ja auttavansa coctailvalinnoissa. A21:n coctailmenu oli ihastuttava kirjanen, jota lukiessa olisi kulunut vaikka koko ilta. Siinä toistui myös tuo A21:n slogan "Sip with style" mikä kiteyttääkin hyvin paikan hengen.

Mutta miten voisin kuvailla niitä kahta ihanaa coctailia, jotka illan aikana nautin? Mikko oli tilannut meidän seurueelle tervetuliaisiksi Blueberry haven -nimisen drinkin, joka oli oikein hyvää. Sen jälkeen valitsin listasta Apple and cinnamon breeze -nimisen omenadrinkin, joka (yhtään liioittelematta) on paras ikinä juomani drinkki. Tänne pian uudestaan! Coctailbaarin nettisivut löytyvät osoitteesta www.a21.fi

Lopuksi kaunis ajatus: "On todellinen onni tässä elämässä rakastaa ja olla rakastettu." Tämä teksti löytyy ulko-oveni sisäovesta ranskaksi.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaapa ihanalta tuo coctail-baari...pitäisi kehitellä joku hyvä syy piipahtaa siellä joskus.

  Ihana tuo mietelause ovessa. Mistä olet sen saanut/ostanut?

  VastaaPoista
 2. Ei tartte mitään erityistä syytä mennä A21:een. Yllätä miehesi ja vie se joku ilta vaikka iltakävelylle! :)

  Tuon mietelauseen oon ostanut turkulaisesta sisustuskaupasta Rustica Roomista, mutta niilläkin oli joku katalogi, josta sen valitsin eli olettaisin että niitä on muuallakin saatavilla.

  VastaaPoista
 3. hyvä kun muistutit blogista :) tällä lahopäällä, kun ei paljon asiat pysy itsestään mielessä vaan niitä pitää aina palautella tasaisin väliajoin. Kahvila kuulostaa ihan sun tyyliseltä paikalta. Ehkä mäkin joskus se näen sun seurassa :)

  VastaaPoista
 4. J'étais ici :)

  Kivaa oli ja piirakka oli HYVÄÄ!

  Tuohon coctail-baariin pitää myös tutustua.

  VastaaPoista
 5. Piirakka oli TODELLA hyvää. :D Kiitos Jenni ja Elina kommenteista!

  VastaaPoista
 6. Voih, tulipa hyviä muistoja perjantailta heti mieleen. Hyvin kirjoitit ja kuvasit tuota A21:stä ja illan tunnelmia. Olet helmi!

  Tuota kahvilaa täytyy testata joku kerta kun tulen Turkuun ;o)

  VastaaPoista